Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Napi recept

SPAGETTI CARBONARA

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg bacon
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg parmezán sajt
  • bors
  • 35 dkg spagetti

pasta.jpg

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A fokhagymát apróra vágjuk, kissé megpirítjuk az olajon, majd kivesszük az olajból (nehogy megkeseredjen), és megpirítjuk a szalonnát is. 
    2. A tojások sárgáját összekeverjük annyi reszelt parmezánnal, hogy krémes legyen az állaga. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található útmutatás szerint, majd leszűrjük.
    3. A kész tésztát még melegen összekeverjük a tojásos krémmel, majd a szalonnával. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. 

       

  • Spanyol sárgarépás vitaminbomba

    Ilyenkor télen egyszerűen kiéhezett a szervezetünk a vitaminokra. Itt a spanyolok egyik nagy találmánya, két variációban is. Természetesen a nyers a jobb, már ami a vitaminokat illeti. Kínálhatod magában, vagy akár sültek mellé, és pár perc alatt kész!  

     
    Spanyol sárgarépa saláta, Kép: pxhere

    Kép: pxhere

    Hozzávalók: 

    • 8 nyers vagy (húslevesben) főtt sárgarépa
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek apróra vágott kapor vagy petrus
    • frissen őrölt bors

    Elkészítés:

    A főtt sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, tálba tesszük. A tejfölt összekeverjük a petrezselyemmel vagy a kaporral. Ízesítjük a borssal, és nyakon öntjük vele a répát. Úgy, ahogy van, melegen tálaljuk. Ha a nyers variációt készítjük, akkor reszeljük le a répákat, de ne túl vékonyra. Mehet az egész a szervírozó tálba, és jöhet rá a már említett öntet. Ezt viszont hidegen tálaljuk! Jó étvágyat!


    Meghökkentő rántott kelkáposzta

    Méltatlanul mellőzött növényünk a kelkáposzta, pedig ilyenkor, télen nagyon jól jön, hiszen jól tárolható. Ez recept egy kis ötlet azoknak, akiknél a család csak rántott húst eszik rántott hússal. Pedig azon túl is van éltet! Sőt! A kelkáposztában sok a fehérje, a mindenféle ásványi anyag, a C-, és a B-vitaminok. És tudjuk, a változatosság gyönyörködtet!  

     
    Kelkáposzta, szelet, Kép: pixabay

    Cikkekre kell vágni a kelkáposztát, Kép: pixabay

    Hozzávalók: 

    Elkészítés:

    A megtisztított, zsenge kelkáposztát cikkekre vágom, és óvatosan megfőzöm sós vízben, majd szűrőpapíron kicsit lecsöpögtetem. Lisztbe, majd palacsintatésztába forgatom, és forró olajban megsütöm. Lehet belőle előétel, köret, de hallottam már arról is, hogy petrezselymes burgonyához adták feltétnek. Bárhogy is, jól hangzik! Jó étvágyat!